Vuhan se otvorio za turiste iz Kine

310
Vuhan

Turisti iz čitave Kine pokazali su veliko interesovanje za posetu Vuhanu, gradu u provinciji Hubei, nakon što je turističkim agencijama dozvoljeno da nastave organizovanje izleta u gradu koji je pretrpeo najteže posledice koronavirusa u Kini.


U subotu su autobusi sa oko 500 turista iz provincije Henan stigli do lokaliteta Mulan u Vuhanu. Bila je to najveća grupa turista iz druge provincije koja je stigla u Vuhan otkako je Hubei 17. jula ponovo otvorio turističko tržište za turoperatore širom zemlje.

Prema zahtevima gradske vlasti, turistička mesta moraju da održavaju broj posetilaca ispod polovine uobičajenog dnevnog kapaciteta, a na snazi su i druge mere za kontrolu epidemije.

“Čak i pod takvim ograničenjem, broj turista iz drugih provincija je od 17. jula dostigao 80 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Nema sumnje da ćemo primiti više posetilaca iz cele Kine ubuduće”, kaže Lu Ming, iz lokaliteta Mulan.

Do petka je više od 80 odsto od ukupno 425 hotela sa zvezdama u Hubeiju nastavilo sa radom, a 339 od 421 turističkog mesta prve klase u provinciji bilo je otvoreno za turiste.