Uber sprema za Kinu dodatne investicije

784

Iz tvrtke Uber je za britanski list Guardian potvrđeno da prikupljanje sredstava za širenje u Kini nije završeno i da se očekuju dodatne investicije u narednim danima i nedeljama.

Prema medijskim spekulacijama, vrijednost podružnice u Kini, Uber Čajna, može biti procijenjena na osam milijardi dolara.

Ova alternativna taksi tvrtka već posluje u 11 kineskih gradova, ali želi da za godinu dana taj broj poraste na 50 gradova. Naime, u pismu do kojeg je britanski list “Financial Times” u lipnju došao u posjed, Kalanik piše investitorima da uberu vozači u Kini već ostvaruju skoro milijun vožnji dnevno.

“Ova vrsta rasta je nevjerojatna i bez presedana. Da vam iskreno kažem, Kina predstavlja jednu od najvećih neiskorištenih mogućnosti za Uber, i potencijalno je veće tržište od Sjedinjenih Američkih Država. Uspjeh u Kini, međutim, podrazumijeva predanost na duže staze i snažnu volju ukombinovani s jedinstvenim razumijevanjem razlika u Kini “, napisao je generalni direktor uberu, Travis Kalanik u intervjuu za kineski portal” Sina “.