U Kini će se održati Forum malih i srednje velikih poduzeća iz Kine i srednje i istočne Europe

459

Zhao Lijian, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova je 15. lipnja na redovitoj tiskovnoj konferenciji rekao da će se Forum malih i srednje velikih poduzeća iz Kine i srednje i istočne Europe održati u Pekingu.


Zhao je izjavio da Kina želi povećati komunikaciju o informacijama sa srednjom i istočnom Europom kako bi ostvarili više prilika za obnovu rada i provedbu suradnje dviju strana te maksimalno smanjiti negativan utjecaj pandemije na razvoj poduzeća.

”Na forumu će se pokrenuti internetska uslužna platforma za suradnju malih i srednje velikih poduzeća iz Kine i srednje i istočne Europe, koja će objavljivati informacije o uključenim poduzećima, a više od 300 poduzeća će pregovarati oko četiri teme – industrijske proizvodnje, trgovinskih investicija i poljoprivrede, razmjena u turizmu i kulturi, medicinskog liječenja i javnog zdravstva.

Zhao je rekao da je sad ubrzanje obnove rada i oporavka gospodarskog i društvenog poretka zajednički cilj cijelog svijeta. U tom smislu su u Kini i srednjoj i istočnoj Europi mala i srednja poduzeća važan izvor gospodarske vitalnosti te glavna sila u zapošljavanju.