Tri kineske pilot zone slobodne trgovine ostvarile solidan napredak

425
kineske pilot zone slobodne trgovine

Kineske pilot zone slobodne trgovine u regijama na razini pokrajine Guangdong, Tianjin i Fujian su ostvarile razna inovativna postignuća od uspostave 2015., rekli su iz Ministarstva trgovine.


U osnovi je provedeno ukupno 398 zadataka za reformu pilot zona u ukupnom planu, rekao je na tiskovnoj konferenciju u utorak Tang Wenhong, dužnosnik ministarstva.

“Institucionalne inovacije su znatno optimizirale poslovni okoliš i potakle tržišnu vitalnost,” rekao je Tang, “Od uspostave je stvarna uporaba inozemnog kapitala u tri pilot zone slobodne trgovine godišnje rasla za približno 15%.”

Istovremeno su pilot zone slobodne trgovine daljnje otvorile financijske sektore radi olakšavanja financiranja poduzeća, što je učinkovito potaklo razvoj realnog gospodarstva, rekao je dužnosnik.

Tang je također istaknuo da će Kina biti otvorenija i transparentnija za pristup tržištu i stvoriti poslovno pogodan okoliš s više povlaštenih mjera radi pružanja više podrške inozemnim tvrtkama za razvoj u 18 kineskih pilot zona slobodne trgovine.