Tim centralne vlade za borbu protiv COVID-19 u Wuhanu se vraća u Peking nakon što je poslednji pacijent otpušten iz bolnice

238
Tim centralne vlade za borbu protiv COVID-19 u Wuhanu

Tim centralne vlade za borbu protiv COVID-19 koji je predvodio rad na kontroli pandemije COVID-19 u provinciji Hubei, završio je u ponedjeljak svoj rad i vratio se u Peking, nakon što je Wuhan, gde je prvo počela pandemija koronavirusa, priopćio da je otpustio sve pacijente zaražene koronavirusom.


Mjere prevencije i kontrole pandemije u provinciji Hubei, uključujući grad Wuhan, također su ublažene sa “hitnih” na “redovite”, navodi se u priopćejnu novinske agencije Xinhua.

Tim centralne vlade, koji predvodi vicepremijerka Kine Sun Chunlan, završio je svoj rad i otputovao u Peking u ponedjeljak, uz odobrenje predsjednika Xi Jinpinga, koji je i glavni tajnik Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, navodi se u priopćenju.

Tim je 27. siječnja upućen u Hubei kako bi predvodio rad na prevenciji i kontroli epidemije.

Zdravstveni zvaničnik rekao je u nedjelju da Wuhan više nema slučajeva oboljelih u svojim bolnicama.

“Najnovija vijest je da je do 26. travnja broj pacijenata zaraženih novim koronavirusom u Wuhanu bio nula, zahvaljujući zajedničkim naporima Wuhana i medicinskog osoblja iz cijele zemlje,” izjavio je na brifingu portparol glasnogovornik Nacionalne zdravstvene komisije Mi Feng.

U Vuhanu je ukupno prijavljeno 50.333 slučaja obolej, koji su činili 60,76 odsto od ukupnog broja oboljelih u matičnom dijelu Kine. U ovom gradu je bilo 3.869 smrtnih slučajeva zbog koronavirusa.