Teretni vlakovi između Kine i Europe koji odlaze iz Wuhana u središnjoj Kini doživjeli povećanje od 30% u 2016

1531
Teretni vlakovi između Kine i Europe

Kada je posljednji vlak do vrha napunjen proizvodima izrađenim u Kini otišao iz Wuhana za Hamburg, ukupan broj vlakova između Kine i Europe koji otišao iz središnjeg kineskog grada u 2016., stajao je na 122, što je povećanje od 30% od 2015.

Gotovo svaka tri dana kroz nekoliko godina, vlakovi između Europe i Kine koji nose elektroničke komponente, hranu i piće, odjeću i mehaničke proizvode proizvedene u Kini kreću za jednu ili nekoliko europskih država udaljenih više od 10 000 kilometara.

Sudeći prema lokalnim željezničkim vlastima, bila su 23 takva vlaka u 2014. Brojka je porasla na 92 u 2015. Trenutno postoji 12 ruta koje povezuju Wuhan s Njemačkom, Poljskom, Češkom i zemljama u središnjoj Aziji, što je najviše među 40 gradova u Kini koji su pokrenuli takvu uslugu.

Istovremeno je porastao i broj vlakova koji se vraćaju napunjeni drvetom iz Rusije, mlijekom iz Bjelorusije, vinom iz Francuske i mesnim proizvodima iz Njemačke.

Dužnosnik tvrtke Asia-Europe Logistics iz Wuhana je rekao kako tvrtka planira u 2017. pokrenuti pomorsko željeznički kombinirani prijevoz koji povezuje Wuhan s Kazakhstanom i Iranom, kao i željezičke rute Indokineski poluotok- Wuhan- središnja Azija, te Indokineski poluotok – Wuhan – Rusija.