Svjetska proizvodna konvencija: Kineska nadogradnja proizvodnje unapređuje svijet

408
Svjetska proizvodna konvencija

U tijeku je Svjetska proizvodna konvencija 2019., na kojoj Kina, svjetska najveća proizvodna sila, dijeli sa svijetom dobrobiti svojih nadogradnji proizvodnje i ogromnog potrošačkog tržišta.


Četverodnevni događaj, otvoren u petak, koji se svake godine održava u Hefeiju, glavnom gradu istočne kineske pokrajine Anhui, je okupio više od 4 000 predstavnika iz više od 60 zemalja i regija, uključujući visoke upravitelje iz globalnih tvrtki s popisa Fortune 500.

Vodeći kineski telekomunikacijski operateri su predstavili najnovija postignuća u primjeni 5G-a u obrazovanju, zdravstvu i ostalim područjima.

Goste i posjetitelje konvencije pozdravlja pametan sustav konferencijskih usluga, koji može komunicirati s prepoznavanjem glasa u realnom vremenu i opremljen je tehnologijom za prijevod na pet jezika, kineski, engleski, francuski, njemački i japanski

Konvencija, površine veće od 60 000 kvadratnih metara, sadrži 10 izložbenih područja za tehnologije poput inteligentne proizvodnje i vanjskih vozila bez vozača.

Izloženo je mnogo zabavne tehnologije kako bi posjetitelji dobili osjećaj budućnosti, poput igara pogađanja prstom s inteligentnom mehaničkom rukom i promatranja robota kako izvode ples s mačevima.

“Malo sam star, ali ne želim zaostati za svijetom,” rekao je Wang Wenyi, stanovnik Hefeija koji je posjetio izložbu.

“Sve više na Zapadu, možemo kupiti kineske proizvode dobre kvalitete i poželjnih marki,” rekao je Alan Smith, čelnik Gradskog vijeća za gospodarski rast u britanskom gradu Derbyju.

Britanija je počasni gost ove sjednice, s nacionalnim paviljonom postavljenim na konvenciji.

“Mi ovdje predstavljamo UK,” rekao je Smith. “Želimo surađivati s Kinom.”

Rekao je kako je prije događaja posjetio tvornicu u Hefeiju, gdje je očekivao kako će vidjeti mnogo ljudi koji izrađuju stvari, ali se iznenadio kada je vidio mnogo robota i automatizacije. Glavni zadaci zaposlenika su nadzor i provjera automatizirane opreme.

Luce de Meo, predsjednik španjolskog SEAT-a, je rekao kako je kroz protekla desetljeća na Kinu gledano kao na svjetsku tvornicu. No, sad više nego ikad, svijet gleda na Kinu kao na predvodnicu u istraživanju i razvoju te povezivosti.

Tvrtka je u svibnju postigla sporazum s njemačkom Volkswagen Grupom za Kinu i kineskim proizvođačem automobila JAC-om, smještenim u Anhuiju, o dovođenju SEAT-a u Kinu kroz dvije do tri godine.