Strani diplomati prodaju specijalitete putem kineske platforme za online kupovinu uživo

401
kineske platforme za online kupovinu uživo

Diplomati iz 10 zemalja Srednje i Istočne Europe promovirali su svoje specijalitete putem trgovačkih platformi za kupovinu uživo u Pekingu, Šangaju i Ningbou kako bi pomogli oporavku međunarodne trgovine.


Budući da pandemija koronavirusa i dalje utječe na svijet, internetski sajmovi postali su imperativ u strategijama ponovnog pokretanja prekogranične prodaje.
 
Kupovina u prijenosu uživo je nova metoda za širenje kineskog tržišta i da se dođe izravno do kupca.
 
„Bio sam vrlo impresioniran kad sam čuo da je sajam online gledalo oko 500 000 gledatelja. Ukupan broj stanovnika Bosne i Hercegovine je oko 3,5 miliona. Kao da je jedan od sedam stanovnika BiH gleda”, rekao je Tarik Bukvić, ambasador Bosne i Hercegovine u Kini.
 
Kroz prijenos uživo i analizu velikih podataka, platforme za e-trgovinu mogu prilagoditi marketinške metode u skladu s tražnjom kupaca, što koristi i dobavljačima i kupcima, za agenciju Xinhua je rekao Mao Bei, vođa projekta platforme za e-trgovinu Pinduoduo.
 
Dvodnevni festival online kupovine uživo od 6. do 8. lipnja privukao je više od 2 milijuna pregleda platforme.
 
Pored toga, veleposlanici, konzuli i savjetnici iz Srbije, Latvije, Crne Gore, Slovenije, Poljske, Češke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Bugarske također su postali turistički vodiči svojih matičnih zemalja prilikom preporuke njihovih specijaliteta uživo, što bi moglo potaknuti više kineskih putnika da posjete ove zemlje.