Snažna i topla pomoć stranaca u provinciji Jiangsu tijekom borbe protiv epidemije

270
Jiangsu

Nakon pojave epidemije koronavirusa je u provinciji Jiangsu bila aktivna grupa stranih volontera. Aktivno su sudjelovali u borbi protiv bolesti COVID-19 i jezičnim vještinama postali snažno jamstvo na bojišnici s lokalnim policajcima i zaposlenicima stambenih naselja.


Početkom ožujka ove godine su zaposlenici stambenih naselja zbog jezične prepreke prolazili kroz velike poteškoće tijekom rada na prevenciji bolesti COVID-19. Tada su se javili brojni strani volonteri, koji su tečnim engleskim i talijanskim jezikom pomogli u širenju upoznavanja s koronavirusom te pridonijeli osjećaju sigurnosti.

Pred ulazom u industrijsku zonu Suzhoua je volonter Daniel iz Italije pomogao u bilježenju informacija i mjerenju temperature onih koji ulaze i izlaze. Budući da dobro govori i kineski, lokalni stanovnici su shvatili da je mladić elegantan Talijan. Kako je rekao Daniel, ljubav nema granica i svatko od nas je odgovoran za kontrolu i prevenciju epidemije. “Ovo je zavičaj gdje živim, neću biti odsutan u ovom trenutku, imam povjerenja u Kinu”, rekao je.

U ovom posebnom periodu su supruzi Benny i Jeff iz SAD takodjer izabrali da ostanu. Pošto ne govore dobro kineski jezik, oni su izabrali posao odabira i dostave povrća.