Si Đinping: Kinu čeka blistava budućnost

1348
xi jinping

Predsednik Kine i generalni sekretar Komunističke partije Kine Si Đinping kazao je danas da kineski socijalistički sistem demonstrira veliku snagu i vitalnost.

„Naša partija pokazuje snažno, čvrsto i živahno liderstvo“, kazao je Si na zatvaranju zasedanja 19. nacionalnog kongresa KPK.

„Živeći u jednom tako velikom dobu, samouvereniji smo i ponosni, ali osećamo i snažnu odgovornost“, kazao je Si pred više od 2.300 delegata.

„KPK je ujedinila i povela kineski narod u obračun sa očajnim stanjem u kome se nalazila stara Kina, koju su nakon Opijumskog rata ponižavali strani agresori“, kazao je generalni sekretar KPK.

Predsednik Kine je Kongres objasnio kao jednu od institucija, koje služe da se očuvaju originalne aspiracije Partije.

„U našoj partiji svako od nas mora uvek da diše isti vazduh koji diše narod, da deli istu budućnost sa narodom i bude istinski povezan sa narodom“, kazao je predsednik Si „Težnje naroda da žive bolje moraju biti u fokusu naših napora“.

Pre zatvaranja na Kongresu je prihvaćen izveštaj 18. centralnog komiteta KPK, a izmenjen je i partijski ustav, u koji je uključena Misao Si Đinpinga o socijalizmu sa kineskim karakteristikama za novo doba.