Rad u Kini se vraća na normalno

807
kina zastava

Kina postepeno nastavlja sa radom usred vladinih napora u borbi za suzbijanje epidemije koronavirusa, saopštio je glavni ekonomski planer zemlje.


Uprkos uticaju epidemije koronavirusa, tokom prethodnih dana postepeno je došlo do nastavka rada u ključnim projektima, rekao je Ou Hong, direktor Odeljenja za ulaganja u osnovna sredstva pri Nacionalnoj komisiji za razvoj i reforme.

Od prošlog petka su nastavljeni radovi na oko 11.000 ključnih projekata van provincije Hubei, što je oko 89 odsto. Poređenja radi, 6. februara je udio projekata na kojima se radilo bio svega 2,3 posto. Ključni projekti na jugu Kine imali su stopu obnavljanja rada od 98,1 odsto, dok je stopa obnove na severu Kine iznosila 60,3 odsto.

Glavni radovi na autoputevima i u ​​vodnom saobraćaju postigli su stopu obnove od čak 97 procenata.

Dženg Đijan, zamenik direktora Odeljenja za osnovnu industriju pri Nacionalnoj komisiji za razvoj i reforme, rekao je da je rad na većini transportnih projekata nastavljen, a zemlja vjeruje da će transportni projekti biti završeni ove godine.

Primjera radi, svi ključni železnički projekti su obnovljeni, uključujući 7.000 radnih mjesta i ukupno 500.000 radnika.

U sljedećem koraku komisija će napraviti veliki pritisak da obezbjedi uredno nastavljanje rada i promovisanje novih projekata. Potrebno je da se uloži više napora da se riješi bilo koje pitanje sa kojim se kompanije mogu suočiti i da se prošire efikasne investicije i ubrzaju procesi davanja dozvola.