Predstavljena nova generacija brzih vlakova kineske proizvodnje

946
nova generacija brzih vlakova kineske proizvodnje

Nova generacija vlakova visokih brzina imena “Fuxing” ili “Preporod” debitirala je u ponedjeljak na relaciji Peking-Šangaj.

Model CR400AF zaputio se prema Šangaju s Južnog pekinškog željezničkog kolodvora u 11 sati i 5 minuta po lokalnom vremenu. U isto vrijeme je iz Šangaja, u smjeru Pekinga, krenuo brzi vlak CR400BF sa Željezničkog kolodovora Hongqiao.

Novi brzi vlakovi, poznati i kao Electric Multiple Units ili EMU, mogu voziti i do 400 km/h te postojano voze pri brzini od 350 km/h. Kina je u potpunosti dizajnirala i izradila novi model brzog vlaka koji uključuje sofisticirani sustav nadzora koji neprekidno provjerava izvedbu te automatski usporava vlak u slučaju nezgode ili u neprilagođenim uvjetima. Kontrolni centar će biti u mogućnosti nadzirati vlak u stvarnom vremenu zahvaljujući sustavu daljinskog prijenosa podataka.

Generalni ravnatelj Kineskih željeznica Lu Dongfu, tvrtke koja opravlja novim modelom vlaka koji ima i znakovito ime, stavio je naglasak na jedinstvenu ulogu koji su željeznice visokih brzina igrale u gospodarskom i društvenom razvoju čitave zemlje.

Potrebno je naglasiti kako su na prijašnjim modelima brzih ili tzv. bullet vlakova bili ispisani znakovi, odnosno ime “Hexiehao” što u prijevodu znači sklad.

Kina inače ima najdužu svjetsku željezničku mrežu s 22 000 km pruge koliko je izračunato na kraju 2016. što čini 60 posto ukupne svjetske dužine željezničkih tračnica.

Podsjećamo i kako je željeznička ruta Peking – Šangaj najprometnija u Kini s 50 000 putnika dnevno.