Predsjednik Si: naredba o revitalizaciji kineskog sela

721
kineski predsjednik Xi Jinping

Zahvaljujući sistemu naučno-tehnoloških korespondenata u selima, postignut je veliki napredak u razvoju sela i podignut životni standard seljaka širom Kine, izjavio je na sastanku posvećenom obeležavanju 20. godišnjice uvođenja sistema naučno-tehnoloških korespondenata u selima predsednik Kine Si Đinping, dajući naredbu za revitalizaciju kineskog sela, budući razvoj.


Sastanku je prisustvovao i član Politbiroa CK KPK i vicepremijer Liu He.

Si je naglasio da inovacije predstavljaju važnu garanciju za revitalizaciju sela.

Treba da se još bolje realizuje sistem naučno-tehnoloških korespondenata u selima, kako bi se obezbedili naučno-tehnološki i inovativni talenti za revitalizaciju sela. Naučno-tehnološki korespondenti u selima treba nepresatno da daju novi i veći doprinos iskorenjivanju siromaštva u selima i revitalizaciji sela, rekao je još Si.

Takozvani naučno-tehnološki korespondenti se odnose na profesionalne kvalifikovane kadrove koje lokalne partijske komisije ili uprave upućuju u sela, kako bi pomogli u rešavanju niza problema seljaka poput teškog pristupa zdravstvenim uslugama, popularizacije moderne poljoprivrede, razvoja lokalne karakteristične poljoprivredne industrije itd.