Predsjednik MOO-a: Održivost ZOI Peking 2022 osvjedočena certifikatom ISO

402
ZOI Peking 2022

Standard ISO 20121 koji je postigao organizacijski odbor Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022., prvi organizator događaja u Kini nagrađen na ovaj način, je jasno svjedočanstvo posvećenosti Pekinga održivom događaju rekao je u četvrtak predsjednik MOO-a Thomas Bach.


Standard ISO 20121 je inspiriran Olimpijskim igrama u Londonu 2012., s ciljem osiguravanja da događaju kontroliraju svoj potencijalni društveni, gospodarski i ekološki utjecaj i upravljaju njim te ostave pozitivno održivo naslijeđe.

Kao jedne od prvih potpisnica UN-ovog akcijskog okvira Sportovima za klimatsko djelovanje, Zimske igre u Pekingu 2022. integriraju održivost kroz svoje operacije, uključujući područja poput upravljanja otpadom, energetske učinkovitosti i upravljanja otpuštanjem ugljikovih spojeva.

Prema Juanu Antoniu Samaranchu, predsjedniku Koordinacijskog povjerenstva MOO-a za Peking 2022., certifikat nije samo “poslao snažno poruku o posvećenosti Zimskih igara u Pekingu 2022. održivosti, već i o posvećenosti Kine,” jer polaže “temelj za mnoge druge događanje koji će se održati u Kini, bilo sportske ili bilo kakve druge događaje.”