Peking želi postati tehnološki centar

1069
Peking

Peking želi postati tehnološki centar, a gradonačelnik ovoga grada rekao je kako će taj grad poticati multinacionalne kompanije da ovdje osnivaju istraživačke i razvojne centre te da će proširivati kanale za privlačenje globalnog talenta.

Sve će to biti poduzeto kao dio napora grada da postane “centar inovacije u području znanosti i tehnologije”.

IC park, koji je otvoren u studenom 2018. dizajniran za integrirana poduzeća u Zhongguancun, često se naziva i Silicijskom dolinom Kine. Ovo visokotehnološko područje sada želi privući strani talent iz cijelog svijeta.

Broj nacionalnih visokotehnoloških poduzeća u Pekingu je u 2018. dosegnuo 25.000, što predstavlja rast od 25 posto u usporedbi s godinom prije. U prosjeku se u gradu svaki dan otvori 199 novih visokotehnoloških poduzeća.

U gradu postoji 80 startup poduzeća od kojih je svako vrijedno više od 1 milijarde američkih dolara, po čemu je Peking prvi u državi, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je također istaknuo kako će Peking u 2019. potaknuti niz ključnih projekata, uključujući proizvodnu bazu novih energetskih vozila Beijing Benza, projekte ekrana visoke razlučivosti, proizvodnju IC-a, proizvodnju poluvodiča treće generacije i bazu za proizvodnju dronova.