Pande – kineski ponos: Sjeverozapadna kineska pokrajina traži da javnost da ime pandama

3198
pande

Sjeverozapadna kineska pokrajina Shaanxi u četvrtak je pokrenula kampanju imenovanja, te je od obožavatelja zatražila da daju imena trima mladima pandi.

Javnost može predložiti imena putem telefona, elektroničke pošte ili platforme za instant poruke QQ prije 20. listopada, sudeći prema Dangu Shuangrenu, zamjeniku voditelja pokrajinskog odjela za šume.

Dang je rekao da će izabrana imena biti objavljena krajem listopada.

Tri pande uključuju blizance koje je 12. lipnja rodila panda Ai Bang u centru za uzgoj i istraživanje ugroženih divljih životinja u okrugu Zhouzhi, Shaanxi. Još jedna beba panda je na svijet došla 21. kolovoza. Rodila ju je panda Zhu Zhu.

Sveukupno četiri mlada pandi, uključujući tri bebe koje još nisu imenovane, su u četvtak prvi put predstavljene javnosti.

Od 2003. u bazi za istraživanje je rođeno 16 pandi, čime je broj pandi uzgojenih u zatočeništvu dosegao brojku 23.

Broj divljih pandi u pokrajini Shaanxi je narastao na 345. Istraživači vrše programe trenina u divljini kako bi pomogli u povećanju populacije divljih pandi.

Velike pande su jedne od najugroženijih životinjskih vrsta na svijetu, te žive uglavnom u planinama u sjevernoj pokrajini Sechuan, kao i južnim pokrajinama Gansu i Shaanxi.

Foto: ilustracija