Objavljena knjiga Xijevih misli o inicijativi Pojas i put

893
Kineski predsjednik Xi Jinping Kineski predsednik Si Đinping

Izdavačko društvo središnje Partije objavilo je knjigu koja sadrži kompilaciju misli predsjednika Xija Jinpinga o inicijativi Pojas i put (BRI) u proteklih pet godina.

Knjiga sadrži 42 članka iz govora i javnih primjedbi predsjednika Xija te započinje s govorom kojega je u rujnu 2013. održao na Sveučilištu Nazarbajev u Kazahstanu kada je zatražio da se zajedničkim snagama izgradi Ekonomski Put svile, a završava s govorom kojega je održao na svečanosti otvaranja 8. Sastanka ministara tijekom Foruma o suradnji između Kine i arapskih država koji je održan u lipnju 2018.

Knjigu od 130 000 kineskih znakova uredio je Povijesni i književni institut Partije Centralnog komiteta Kine.

Inicijativa Pojas i put koju je prvi predložio predsjednik Xi toplo je primljena od strane međunarodne zajednice, posebice države duž ruta Pojasa i puta. Zajedničko poticanje inicijative Pojas i put postalo je kinesko rješenje sudjelovanje Kine u globalnom otvaranju i suradnji, poboljšanju globalnog upravljanja, poticanju zajedničkog razvoja i prosperiteta u svijetu i u izgradnji zajednice dijeljenje budućnosti za čovječanstvo.