Konfucijev institut Zagrebačkog sveučilišta proslavio Dan učitelja s lokalnim Kinezima

1168

Povodom 31. Dana učitelja, svi učitelji Konfucijevog instituta Sveučilišta u Zagrebu su se okupili i proslavili taj praznik na poziv kineskih iseljenika u Hrvatskoj.

Na forumu je glavni menadžer kineskog restorana “Asian Garden (Dong fang jia yuan)” Chen Wenzi održao govor, prvo je izrazio pozdrav svim učiteljima te je potvrdio veliki doprinos Konfucijevog instituta za širenje kineske kulture u Hrvatskoj, zbog toga Kina ima veći utjecaj na Hrvatsku. Konfucijev institut je dao veliku podršku i pomoć u razmjeni mišljenja dvaju naroda i u učenju kineskog jezika. On se nada da će Konfucijev institut dobro raditi, poželio je svim učiteljima sretan praznik te je izjavio kako svi kineski iseljenici podupiru razvoj i izgradnju Konfucijevog instituta.

Dekan kineske strane Konfucijevog instituta Yan Lidong je Chenu Wenziju darovao udžbenike i pribore za učenje kineskog jezika. On je rekao kako Konfucijev institut ima neobičan razvojni put u tri godine, a kineski iseljenici su im dali veliku pomoć i podršku. Nada se da će svi učitelji dobro raditi na razvoju Konfucijevog instituta.

Dekan kineske strane Konfucijevog instituta Yan Lidong je Chenu Wenziju darovao udžbenike i pribore za učenje kineskog jezika.

Učitelji su na forumu izveli popularne pjesme iz opere Yuea.

Ove godine je u Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu došlo 15 novih volentera, a sada ima 23 učitelja i članova osoblja. Konfucijev institut će proširiti svoj posao u više mjesta, osim toga, u drugom gradu Splitu i trećem gradu Rijeci će se otvoriti učionice za učenje kineskog jezika.

Izvor: Konfucijev institut Zagrebačkog sveučilišta