Kineska borba protiv siromaštva: Xi pozvao na veće napore za ostvarenje pobjede na vrijeme

565
Kineski predsjednik Xi Jinping Kineski predsednik Si Đinping

Kineski predsjednik Xi Jinping je pozvao na veće napore za pobjedu u bitci protiv siromaštva na vrijeme, te ostvarenje cilja izgradnje umjereno prosperitetnog društva u svakom pogledu prema rasporedu.


Xi je poziv uputio tijekom inspekcijskog putovanja u jugozapadnu kinesku općinu Chongqing od ponedjeljka do srijede.

Tijekom inspekcije je Xi također predsjedao nad simpozijem gdje je održao govor u vezi problema koji se tiču osnovnih životnih potreba ruralnog siromašnog stanovništva i njihovog pristupa obaveznom obrazovanju, osnovnim zdravstvenim uslugama i sigurnom stanovanju.

Na simpoziju u utorak poslijepodne je Xi rekao da će temeljni zahtjevi i ključni pokazatelji za ublažavanje siromaštva do 2020. biti ostvareni ako siromašni ljudi neće trebati brinuti o hrani i odjeći i imati će pristup obaveznom obrazovanju, temeljnim zdravstvenim uslugama i sigurnom stanovanju.

U ključnoj fazi pobjede u bitci protiv siromaštva, čelnici partijskih komiteta i vlada na pokrajinskoj razini trebaju preuzeti svoje odgovornosti, rekao je.

Trebaju biti uloženi napori u izradu detaljnih i konkretnih mjera, ciljanje doista siromašna kućanstva i sprečavanje ponovne pojave siromaštva među onima koji su izvučeni iz njega, rekao je Xi.