Kina požuruje razvoj tehnologije radi modernizacije poljoprivrede

1359
poljoprivreda

Opći ured Državnog vijeća je objavio smjernice za razvoj pokaznih zona poljoprivredne visokotehnološke industrije, naglašavajući važnost tehnologije u modernizaciji poljoprivrede.

“Budućnost kineskog poljoprivrednog sektora leži u modernizaciji poljoprivrede, a ključ za napredak poljoprivredne modernizacije leži u razvoju tehnologije,” rekao je Xu Nanping, zamjenik ministra zanosti i tehnologije na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak.

Xu je rekao kako će do 2025. biti izgrađena skupina pokaznih zona na nacionalnoj razini kako bi Kina mogla dostići “visok položaj” koji sadrži međunarodni utjecaj u poljima inovacije, fonda talenata i industrijskog razvoja u modernoj poljoprivredi.

Xu je rekao kako će pokazne zone biti izgrađene na visokim standardima, privući profesionalce visokog ranga i razviti visokotehnološke industrije u poljoprivrednom sektoru.

“Vođeni razvojnom strategijom zemlje pokretanom inovacijom i strategijom vitalizacije ruralnih područja, glavne fokuse trebamo staviti na promicanje učinkovitosti, povećanje dohodaka poljoprivrednika i jačanje zelenog razvoja u poljoprivrednom sektoru.” stoji u smjernicama.

Obećavaju snažnije napore u promicanju integracije i dijeljenja, više istraživanja i obrazovnih resursa, bolje informacijske usluge i pojačanu međunarodnu suradnju u razvoju pokaznih zona poljoprivredne visokotehnološke industrije.