Kina nastavlja raditi na stabilizaciji gospodarskog i društvenog razvoja

277
kinesko gospodarstvo

Kina će poduzeti koordinirane i ciljane mjere za stabilizaciju gospodarskog i društvenog razvoja zemlje, unatoč poteškoćama zbog epidemije bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19).


Više ciljanih mjera će biti predstavljeno za održavanje stabilnosti zaposlenosti, financija, inozemne trgovine i ostalih glavnih aspekata gospodarstva, rečeno je u utorak na izvršnom sastanku Državnog vijeća kojim je predsjedao premijer Li Keqiang.

Koordinacija politika među makro prilagodbama, inozemna trgovina i investicija i financijska stabilnost trebaju biti pojačani radi dodavanja internog poticaja i osiguravanja da gospodarstvo posluje unutar razumnog raspona cijele godine, rečeno je na sastanku.

Na sastanku je istaknuta stabilna i uredna obnova rada i proizvodnje u prometu, dostavi i ostalim logističkim sektorima radi ostvarenja stabilnog rasta te je pozvano na unapređenje administrativnih usluga i veća smanjenja poreza i naknada.

Osiguravatelji su potaknuti na smanjivanje ili ukidanje vezanih naknada za osiguranje motornih vozila, brodova i zrakoplova koji su prisilno izvan službe zbog epidemije. Razne lokacije su također potaknute na usvajanje učinkovitih mjera radi pomoći vozačima taksija da prođu kroz teško razdoblje.