Kina i Mongolija: Xi poziva na bližu suradnju vladajućih stranaka

267
Komunistička partija NR Kine

Kineski predsjednik Xi Jinping izjavio je u petak da je Komunistička stranka Kine (KPK) spremna jačati razmjenu i suradnju s Mongolskom narodnom strankom (MPP) na svim razinama i na svim poljima kako bi sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Mongolije vodila prema većem razvoju i kako bi dala dužni doprinos regionalnom miru i prosperitetu.


Xi, također glavni sekretar Centralnog komiteta KPK -a, izrekao je svoje primjedbe u usmenoj poruci Ukhnaa Khurelsukhu, predsjedniku vladajuće MPP-a i premijeru Mongolije.

Kina i Mongolija prijateljski su susjedi povezani planinama i rijekama, rekao je Xi, dodajući da su od početka epidemije COVID-19 dvije strane blisko surađivale protiv bolesti coronavirusa, što je u potpunosti pokazalo njihovo duboko prijateljstvo pomaganja jedni drugima i zajedničko prevladavanje poteškoća.

Uz primjedbu kako Khurelsukh govori visoko o doprinosu Kine u globalnoj borbi protiv pandemije, Xi je rekao da je kineska strana spremna jačati antiepidemijsku suradnju s Mongolijom i drugim zemljama i zajednički izgraditi zajednicu zdravlja za sve.