Kina donirala Oružanim snagama BiH opremu vrijednu 2,5 miliona KM

179
Kina

Ambasador Narodne Republike Kine u BiH Ji Ping uručio je danas vrijednu donaciju ove zemlje u inžinjerskim mašinama i vozilima Oružanim snagama BiH.


Donacija uključuje šest istovarnih kamiona, po dva tegljača s niskonosivom poluprikolicom i kamiona s utovarnim kranom, po jedan buldožer i kompaktni utovarivač te tri bagera utovarivača vrijednosti blizu 2,5 miliona KM ili 10 miliona kineskih juana.

Primopredaja je obavljena u kasarni “Rajlovac” kod Sarajeva. Radi se o donaciji Ministarstva nacionalne odbrane Kine Oružanim snagama BiH, koju je preuzeo ministar odbrane naše zemlje Sifet Podžić.

“Kineska vojska se zalaže za izgradnju društva zajedničke budućnosti čovječanstva, neprekidno produbljuje međunarodnu saradnju te aktivno doprinosi očuvanju svjetskog mira i sigurnosti. U budućnosti smo spremni jačati koordinaciju i saradnju s Oružanim snagama BiH u oblasti međunarodnih mirovnih operacija, obuci i obrazovanju kadrova i drugih. Nadamo se da će obje strane ulagati dodatne napore kako bi dale još veći napor u produbljivanju odnosa između dvije zemlje i dvije vojske”, kazao je Ping.

Koristim priliku istaći našu dobru i prijateljsku saradnju s predstavnicima Ambasade NR Kine i kancelarije vojnog atašea koji je svojim požrtvovanim radom podigao naše međusobne odnose na visok nivo.

Foto: FENA