Kina će objaviti smjernice o razvoju umjetne inteligencije

1244
UI umjetna inteligencija

Kina će uskoro objaviti smjernice i detaljnu regulativu o razvoju umjetne inteligencije (UI) koje će dovesti do velikih otkrića u ključnim tehnologijama, u subotu je izjavio ministar znanosti i tehnologije Wan Gang.

Kina ubrzava istraživanje nove generacije umjetne inteligencije, Wan je rekao novinarima tijekom konferencije za medije koja se odvila na marginama prve sjednice 13. saziva Svekineskog narodnog kongresa.

“Promovirat ćemo primjenu umjetne inteligencije kako bi se adresiali sigurnosne, zdravstvene, okolišne probleme i tako dalje,” rekao je, dodajući da će ministarstvo pomoći tvrtkama i istraživačkim institucijama koje rade na umjetnoj inteligenciji da pronađu partnere za međunarodnu suradnju.

Kina također radi na zakonima i regulativi kako bi se pozabavila pitanjima društvene etike, strukture poslova, osobne privatnosti i nacionalne sigurnosti, što su sve pitanja do kojih bi razvoj umjetne inteligencije mogao dovesti, rekao je.

Prošlog srpnja je Državno vijeće, kineski kabinet, izdalo plan o novoj generaciji umjetne inteligencije. U planu je navedeno kako bi UI industrija trebala biti glavni pokretač rasta i da bi do 2020. trebala poboljšati živote ljude i postavljen je cilj da Kina do 2030. postane glavni centar inovacije u umjetnoj inteligenciji i vodeća država u toj industriji.