Jao Ming uputio pismo svim učešnicima CBA lige

593
CBA

Predsednik Kineske košarkaške lige (CBA) Jao Ming uveren je da će se spektakularna kineska košarkaška liga nastaviti 20. juna nakon skoro petomesečnog prekida zbog pandemije kovida-19.


“Faza nastavka je započeta. Konačno je došlo vreme da se zavese podignu,“ napisao je Jao Ming u pismu svim učesnicima lige.

CBA sezona bi trebalo da bude nastavljena u subotu, a utakmice će se igrati iza zatvorenih vrata bez prisustva navijača u šampionskom formatu. Gradovi Ćingdao i Donguan biće domaćini prve faze takmičenja.

“Naša liga je 1. februara stala, kao i celo naše društvo zbog izbijanja virusa. Međutim, mnogi od nas su još uvek ostali na svojim radnim mestima i održavali su treninge, a neki od nas su iskusili dugo putovanje i karantine zbog mera za suzbijanje virusa”, naveo je Jao u pismu.

Jao je takođe izrazio zahvalnost trenerima, igračima, sudijama i osoblju na njihovoj posvećenosti, posebno onima koji su dobrovoljno prihvatili smanjenje plate i pomogli ligu u ovoj teškoj situaciji.

“Sve što ste uradili jeste puna posvećenost nastavku CBA lige, čak i dugoročnom i zdravom razvoju kineske košarke”, zaključio je Jao Ming.