Donacija Kine WHO-u za pomoć u borbi protiv COVID-19

484
WHO SZO

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (SZO-a) je u subotu zahvalio Kini na doprinosu od 20 milijuna američkih dolara za SZO-ovu globalnu borbu protiv bolesti COVID-19 i pomoći zemljama u razvoju da unaprijede svoje mogućnosti za odgovor.


Generalni direktor SZO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus je zahvalu uputio prilikom sastanka s Chen Xuom, Stalnim predstavnikom Kine pri Uredu Ujedinjenih naroda u Ženevi.

Tedros je izrazio zahvalnost i poštovanje prema kineskoj vladi, koja nadilazi vlastite poteškoće, na velikodušnosti u pružanju ruke drugim zemljama u razvoju radi kritičnog trenutka u globalnom odgovoru na epidemiju.

Nakon sastanka s Chenom je Tedros objavio na Twitteru: “Moje duboka zahvalnost veleposlaniku Chenu, koji je danas u ime predsjednik Xi Jinpinga, kao i vlade i naroda Kine, donio dobre vijesti.”

Tijekom sastanka je Chen rekao kako prevencija i kontrola bolesti COVID-19 u Kini ostvaruje stabilan napredak i pozitivan razvoj zahvaljujući odlučnim i učinkovitim mjerama koje poduzimaju kineska vlada i narod.

Kina je konkretnim djelima voljna sudjelovati u međunarodnoj suradnji u prevenciji bolesti COVID-19 , radi podrške profesionalnoj i koordinirajućoj ulozi SZO-a i radi pomoći zemljama u razvoju s ranjivim sustavima javnog zdravstva da učinkovito reagiraju na epidemiju, rekao je Chen.