China Focus: Knjige na temu CPC-a privukle međunarodnu pozornost

885
KPK CPC

Knjiga anegdota predsjednika Xija Jinpinga je prodana u gotovo 1,5 milijuna primjeraka u manje od četiri mjeseca.

Još jedna knjiga, “Xi Jinping: Upravljanje Kinom,” je prodana u 6,42 milijuna primjeraka na 21 jezika u više od 160 država i regija, te će uskoro obilježiti treću godišnjicu izdavanja.

Prema Zhou Huilinu, zamjeniku voditelja Državne administracije za izdavaštvo, tisak, radio, film i televiziju (SAPPRFT), takva prodaja pokazuje kako je Kina otvorila prozor za domaće i strano čitateljstvo kako bi mogli razumjeti zemlju putem tematskih publikacija.

Ove publikacije se referiraju na naslove o teorijama, politikama i strategijama vladajuće Komunističke partije Kine (CPC), kao i postignuća socijalizma s kineskim karakteristikama i kineskom snu.

“Dok raste kineska sveobuhvatna nacionalna moć, sve više država i čitatelja želi upoznati najbrže rastuće gospodarstvo na svijetu, najveću političku stranku na svijetu i vodstvo koje upravlja oboma,” rekao je Zhou. “Predstavljanje dobrih tematskih publikacija je najvažniji kanal za poticanje kineske “meke moći”, jasan odgovor za čitatelje diljem svijeta i poticaj slike i utjecaja naše države.”

Vlada je po prvi put izradila posebni plan za tematske publikacije kao dio njena 13. nacionalnog petogodišnjeg plana (2016-2020) za publikacije.