ByteDance će smjestiti globalno sjedišta TikToka u SAD

195
ByteDance

ByteDance je odlučio smjestiti globalno sjedište TikToka u Sjedinjene Američke Države kako bi spriječio predsjednika Trumpa da zabrani u popularnu video aplikaciju, stoji u planu predstavljenom dužnosnicima SAD-a.


U planu je navedeno kako će ByteDance, matična tvrtka TikToka, ostati većinski dioničar nove tvrtke sa sjedištem u SAD-u, a tehnološka tvrtka Oracle će biti manjinski dioničar.

Ostali potencijalni američki investitori, kao što je najveći svjetski maloprodajni lanac Walmart, koji je predao zajedničku prijavu s Microsoftom, će također posjedovati manjinski udio, stoji u planu.

“Također postoji obveza za stvaranje tvrtke TikTok Global, kao tvrtke sa sjedištem SAD-u s 20 000 novih radnih mjesta,” rekao je u ponedjeljak ministar financija Steven Mnuchin u intervjuu za CNBC, dodajući kako će Oracle biti pouzdani tehnološki partner.

Iz ByteDancea su u ponedjeljak rekli kako neće prodati poslovanje TikToka u SAD-u Microsoftu ili Oracleu, niti će tvrtka dati izvorni kod bilo kojem kupcu u SAD-u.