Borba protiv COVID-19: Kineska donacija maski Belgiji

518
Kineska donacija maski Belgiji

Tri stotine tisuća maski za lice koje su donirale kineske dobrotvorne organizacije su u ponedjeljak stigle u belgijski grad Liege, u nastojanju za pomoć toj europskoj zemlji u borbi protiv širenja bolesti COVID-19.


Teretni zrakoplov koji prevozi medicinske potrepštine je sredinom dana sletio u Zračnu luku Liege, najveću teretnu zračnu luku u Belgiji i ključno logističko središte u borbi protiv tekuće epidemije u Europi.

Na posteru pričvršćenom na paket je pisalo “L’Union fait la force” ili na “Unity Makes Strength” na engleskom, očito podsjećajući Belgijance na moto njihove zemlje.

Pošiljka je prva skupina koja je uručena Sciensanou, institutu za javno zdravstvo u Belgiji, stoji u objavi za tisak Zaklade Alibaba i Zaklade Jack Ma. Ostatak će biti isporučen kroz idućih nekoliko dana, dodali su.

Pošiljka je dio ambiciozne donacije od preko dva milijuna maski i komada medicinske opreme koju su najavile spomenute dvije zaklade radi podrške Europi. Te sestrinske organizacije su poslale pola milijuna maski Italiji, najteže pogođenoj zemlji u Europi.