Bit će predstavljene kineske mjere za jačanje gospodarskog razvoja

350
gospodarski rast

Kina će potaknuti poljoprivrednu proizvodnju u proljetnoj sezoni i usvojiti razgranat pristup radi olakšavanja poslovanja tvrtki i zapošljavanja, sa specifičnim mjerama koje uključuju privremeno snižavanje ili ukidanje doprinosa za socijalno osiguranje i odgađanje njihovih uplata u fond za stambeno osiguranje, u nastojanju za poticanje gospodarskog razvoja.


Ove odluke su donesene na izvršnom sastanku Državnog vijeća kojim je u utorak predsjedao premijer Li Keqiang.

“U ovom ključnom trenutku u kontroli epidemije, moramo olakšati proljetno oranje i poljoprivredne pripreme, istovremeno unapređujući odgovor na epidemiju. Veća podrška će biti pružena tvrtkama za stočarske proizvode,” rekao je Li.

Trebali bi biti uloženi ciljani napori radi osiguravanja zaposlenja ključnih grupa ljudi. Osim za regije teško pogođene epidemijom i područjima visokog rizika, neovlaštena ograničenja koja otežavaju zaposlenicima da se vrate na posao moraju biti odlučno ukinuta.

Zbog rekordnog broja diplomanata na fakultetima ove godina, planovi za produljivanje roka za zapošljavanje na fakultetima će biti izrađeni odmah, a popularizirati će se zapošljavanje preko interneta.

Doprinosi poslodavaca za mirovine, nezaposlenost i osiguravanje sigurnosti radnog mjesta će biti sniženi ili ukinuti kako bi se ublažio utjecaj epidemije na poduzeća, naročiti manjih tvrtki i omogućila im se odgoda nakon obnove normalne proizvodnje.