Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo prisustvovala otvaranju radova na deonici Iverak -Lajkovac

384
Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo

Radovi na brzoj saobraćajnici Iverak – Lajkovac otvoreni su juče u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadorke Kine Čen Bo. Tu deonicu gradi kineska kompanija High-speed Shandung.


Vučić je na ceremoniji kazao da će izgradnja omogućiti gradovima duž puta da se povežu sa auto-putem E763, uveliko poboljšati regionalno investiciono okruženje i stvoriti važne uslove za povećanje zaposlenosti i poboljšanje uslova života. Srbija se zalaže za povećanje svestrane saradnje sa Kinom, i spremna je da bude iskren prijatelj i pouzdan partner Kine i pozdravlja više kineskih preduzeća da ulažu u Srbiji.

Tom prilikom, kineska ambasadorka Čen Bo je izjavila da pod vođstvom inicijative “Pojas i put”, izgradnja infrastrukture postaje važna oblast za saradnju između Kine i Srbije. Ona je izrazila zahvalnost srpskoj vladi na poverenju i podršci kineskim kompanijama, izrazila poverenje da će kineske kompanije nastaviti da koriste svoje mogućnosti, tehnologije, iskustvakako bi doprineli izgradnji infrastrukture u Srbiji.

Džang Đijančao, generalni direktor filijale Grupe High-speed Shandong u Srbiji, predstavio je relevantnu situaciju i plan unapređenja projekata, obećavši da će kompanija koristiti profesionalni stav, vodeću tehnologiju i visoku društvenu odgovornost da završe izgradnju projekta po rasporedu sa visokim kvalitetom.