Alibaba je prošle godine zatvorila 240 000 online trgovina koje prodaju lažne proizvode

1431
Alibaba

Kineski div e-trgovine Alibaba ugasila je prošle godine 240 000 online trgovina za koje se sumnja da su prodavale lažnih proizvoda, navodi se u izvješću koje je objavila ta tvrtka.

Također, pomogli su uhvatiti krivotvoritelje u offline slučajevima u vrijednosti od oko 4,3 milijarde yuana (668 milijuna američkih dolara).

Ta tvrtka je također davala savjete o lažnim proizvodima uredima javne sigurnosti diljem zemlje, što je dovelo do pritvaranja 1 606 osumnjičenih.

Alibaba je objavila da je kao najveća svjetska maloprodajna platforma tvrtka predana borbi protiv krivotvorenja i zaštiti prava intelektualnog vlasništva.

Prošlog siječnja Alibaba se pridružila 20 robnih marki za borbu protiv krivotvorenja robe kroz analizu velikih podataka. Dosad se 30 robnih marki pridružilo ‘savezu za borbu protiv krivotvorenja s velikim podacima’.

Unatoč kontinuiranim naporima Alibabe za čišćenjem platformi od lažnih dobara, njezina se platforma – Taobao.com, ovoga mjeseca vratila na crnu listu ‘zloglasnog tržišta’ Američkog trgovačkog predstavnika, poznate po tržištima na kojima se prodaju krivotvorena dobra i krše prava intelektualnog vlasništva.

Taobao je prvi put stavljen na crnu listu 2011., ali uklonjen u 2012. nakon učinkovite ispravke.