Zaštita intelektualnog vlasništva u Kini će se pojačati uvođenjem novih mjera

391
autorska prava

Zaštita intelektualnog vlasništva u Kini će se pojačati uvođenjem novih mjera.


Kinesko državno vijeće odlučilo je u srijedu poduzeti nove korake za poboljšanje zaštite prava intelektualnog vlasništva.

Kina će nastaviti jačati provedbu zakona za zaštitu prava intelektualnog vlasništva, aktivno unaprijediti reviziju relevantnih zakona i propisa i poboljšati kvalitetu i učinkovitost ispitivanja intelektualnog vlasništva, navodi se u priopćenju objavljenom nakon sastanka izvršnog vijeća Državnog vijeća kojim predsjedava premijer Li Keqiang.

Kina će ubrzati formuliranje i poboljšanje relevantnih standarda za identificiranje patenata, zaštitnih znakova, kršenja autorskih prava i krivotvorenja, ojačati kampanju protiv kršenja prava intelektualnog vlasništva i nametnuti velike kazne za sve vrste kršenja.

KIna će ojačati međunarodnu suradnju na zaštiti prava intelektualnog vlasništva i podržati tvrtke u dobivanju i zaštiti prava intelektualnog vlasništva u inozemstvu.

Kina će aktivno poticati izmjene i dopune svog patentnog prava, zakona o autorskim pravima, zakona o zaštitnim znakovima kako bi značajno povećala troškove povreda prava intelektualnog vlasništva.