Zainteresirana javnost pozvana da komentira nacrt kineskog zakona o stranim investicijama

315
izravna inozemna ulaganja u Kinu

Zainteresirana javnost pozvana je da komentira nacrt kineskog zakona o stranim investicijama. Naime, kinesko vrhovno zakonodavno tijelo je u srijedu objavilo puni tekst nacrta zakona o stranim investicijama s ciljem konzultiranja javnog mnijenja.

Nacrt zakona predan je na čitanje tijekom zasjedanja Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa (NPC) koje je sa zasjedanjem započelo u nedjelju.

Jednom kada bude usvojen, opći zakon o stranim investicijama zamijenit će tri postojeća zakona – zakon o kinesko-stranim vlasničkim zajedničkim pothvatima, nevlasničkim zajedničkim pothvatima i poduzećima koji su u potpunosti u stranom vlasništvu.

U zakon su upisani nužni mehanizmi o olakšavanju, zaštiti i upravljanju stranim ulaganjima, poput unaprijed određenih nacionalnih usluga, negativnog popisa upravljanja, podržavajućih politika i jednakog sudjelovanja u javnoj nabavi.

Zainteresirana javnost može dati svoje komentare na nacrt zakona na internetskim stranicama NPC-a ili poslati svoja mišljenja putem elektroničke pošte. Rok za slanje komentara je 24. veljače, 2019.