Za siječanj planirani daljnji trgovinski razgovori Kine sa SAD

409
Kina i SAD

Kinesko Ministarstvo trgovine je u četvrtak objavilo da postoje planovi za daljnje održavanje trgovinskih razgovora sa SAD-om u siječnju 2019., dodajući da dvije strane blisko komuniciraju oko detalja budućih sastanaka.

Obje zemlje su provele mjere za smanjivanje napetosti, potencijal za trgovinsku suradnju između dvije strane je ogroman i priroda suradnje na obostranu korist se neće promijeniti, rekao je Gao Feng, glasnogovornik ministarstva, na redovitom susretu s novinarima.

Gao je dodao da je bilateralna trgovinska suradnja odigrala važnu ulogu u promicanju trgovinskih odnosa Kine i SAD-a kroz protekle godine. Dvije zemlje bi trebale daljnje iskoristiti ogromne potencijale trgovinske suradnje unatoč razlikama.

Tajnik Riznice SAD-a Steven Mnuchin je u utorak rekao da SAD i Kina planiraju u siječnju iduće godine održati trgovinske razgovore i teže postizanju sporazuma prije roka. Mnuchin je također rekao da su dvije strane posljednjih nekoliko tjedana održale nekoliko telefonskih razgovora.