Xi u inspekciji pokrajine Shaanxi

85
Xi u inspekciji pokrajine Shaanxi

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komitata Komunističke partije Kine, je u ponedjeljak proveo inspekciju sjeverozapadne kineske pokrajine Shaanxi.


Ekološko očuvanje i ublažavanje siromaštva su na vrhu dnevnog reda inspekcije, dok se Kina oporavlja od epidemije bolesti COVID-19 i traži put prema oporavku gospodarstva od povijesnog pada bruto domaćeg proizvoda (BDP-1) od 6,8% u prvoj četvrtini.

Xijeva prva postaja je bila Nacionalni prirodni rezervat Niubeiliang u okrugu Zhashui grada Shangluoa. Proveo je inspekciju je ekološkog očuvanja planina Qinling.

Ovaj prirodni rezervat je poznat kao dom takina, kineske zaštićene životinje na nacionalnoj razini. Broj takina u rezervatu je narastao sa 78 1980. na preko 350 danas.

Tijekom posjeta Shaanxiju je Xi također otišao u selo Jinmi u općini Xiaoling kako bi se raspitao o nastojanjima za ublažavanje siromaštva.

Xi je 2016 postavio cilj okončanja svog siromaštva u Kini do kraja 2020.

Unatoč epidemiji bolesti COVID-19 se čini kako je Kina odlučna oko ostvarenje cilja dovođenja broja siromašnog stanovništva do nule ove godine.