Xi predvodio simpozij s nepartijskim članovima o odgovoru na COVID-19

73
kina zastava

Xi Jinping, generalni tajnik Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), u petak je predsjedao simpozijom kako bi saslušao komentare i prijedloge nepartijskih članova o prevenciji i kontroli COVID-19.


Xi je održao govor na simpoziju koji je održao Centralni komitet KPK-a, a na kojem su nazočili nepartijski članovi Centralnog komiteta KPK-a u Kini, Svekineske federacije industrije i trgovine i osobe bez partijske pripadnosti.

Kroz velike napore osigurani su odlučni rezultati u borbi za zaštitu teško pogođene pokrajine Hubei i njezinog glavnog grada Wuhan, rekao je Xi, napominjući da su postignuti veliki strateški uspjesi u zaustavljanju širenja virusa, s pozitivnim rezultatima u koordinaciji kontrole epidemije i ekonomskog i društvenog razvoja.

Xi je upozorio da ne smije biti opuštanja u borbi protiv epidemije te da se nastavi s obnavljanjem proizvodnje, rada i škola kako bi se osigurala odlučna pobjeda u iskorjenjivanju siromaštva i izgradnji umjereno prosperitetnog društva u svakom pogledu.