Xi naglasio bezrezervno pridržavanje “jedna zemlja, dva sustava”

1013
Xi Jinping Carrie Lam Cheng Yuet-ngor

Predsjednik Xi Jinping je u ponedjeljak, prilikom susreta s izvršnim upraviteljima dvije posebne upravne regije, potvrdio dugoročno i bezrezervno pridržavanje središnje vlade principa “jedne zemlje, dva sustava” u Hong Kongu i Makau.
Prilikom susreta s izvršnom upraviteljicom Posebne upravne regije Hong Kong Carrie Lam Cheng Yuet-ngor, Xi je pohvalio politiku i mjere koje je od kada je u lipnju preuzela ured provela Lamina administracija i održala gospodarski rast, unaprijedila živote ljudi, te zaštitila socijalnu stabilnost.

Središnja vlada u potpuno podržava Lamin posao i novu vladu Posbne upravne regije Hong Kong, rekao je.

Xi je istaknuo kako je pridržavanje principa “jedne zemlje, dva sustava” i promicanje ponovnog ujedinjenja nacije zapisano u izvješću 19. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine, kao dio temeljne politike za održavanje i razvoj socijalizma s kineskim karakteristikama u novom razdoblju.

Xi Jinping Chui Sai Ono

“Ovo je dokaz za veliku važnost koju je centralna vlada pridala radu koji se tiče Hong Konga i Makaa. Također pokazuje dugoročno i bezrezervno pridržavanje principa “jedna zemlja, dva sustava” centralne vlade, rekao je.

Xi je pozvao na potpuno i iskreno provođenje politika “jedna zemlja, dva sustava,” “narod Hong Konga upravlja Hong Kongom,” i visokog stupnja autonomije u Hong Kongu.