Xi Jinping zatražio više napora u jačanju diplomatskih veza s kineskim karakteristikama

774
Kineski predsjednik Xi Jinping

Kineski predsjednik Xi Jinping se u četvrtak susreo s kineskim diplomatskim izaslanicima u druge države, te je zatražio više napora u jačanju diplomatskih veza s kineskim karakteristikama s drugim državama.

Xi je, u ime Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), izrazio svoje iskrene čestite diplomatskim izaslanicima za njihov težak rad i pohvalio je velike uspjehe koji su postignuti zahvaljujući njihovom diplmatskom radu u proteklih pet godina.

Kako socijalizam s kineskim karakteristikama ulazi u novu eru, Xi urgira da diplomati pojme duh 19. Nacionalnog kongresa KPK i točno shvate trend vremena i međunarodnu situaciju.

Diplomati trebaju biti apsolutno odani Partiji, državi i narodu, rekao je Xi, koji je također generalni tajnik Centralnog komiteta KPK.

Diplomatski izaslanici bi trebali u potpunsti čuvati nacionalne interese i nacionalno dostojanstvo, doprinijeti državi i u potpunosti služiti narodu, rekao je.

Od diplomata je zatražio da promoviraju izgradnju novog tipa međunarodnih odnosa sa suradnjom na obostranu koristi kao jezgrom, te da također rade na izgradnji zajednice dijeljene budućnosti za čovječanstvo.