Xi Jinping se obvezao većoj razmjeni između političkih stranaka Kine i Japana

726
Kina i Japan

Kineski predsjednik Xi Jinping je u četvrtak zatražio da Kina i Japan poboljšaju razmjene i suradnju među političkim strankama.

Xi je navedenu izjavu dao tijekom sastanka u Pekingu s delegacijom koju su predvodili Toshihiro Nikai, generalni tajnik japanske Liberalno demokatske stranke (LDP), i Yoshihisa Inoue, generalni tajnik Komeita, koalicijskog partnera vodeće stranke LDP.

Xi je pohalio ulogu mehanizma razmjene između vodećih političkih stranaka Kine i Japana u promoviranju bilateralnih odnosa, te je također pozdravio napore Nikaija i Inoueja kako bi promovirali razmjene između vodećih političkih stranaka Kine i Japana, kazavši da su učvrstili praktičnu bilateralnu suranju i prijateljstvo.

Nikai i Inoue su sa svoje strane rekli da je vodeća koalicija u Japanu spremna pojačati komunikaciju i razmjenu s Komunističkom partijom Kine (KPK) i više doprinijeti razvoju odnosa između Kine i Japana.

Predstavnici KPK i vodeće japanske koalicije, koju su formirali LDP i Komeito, su se susreli u istočnoj kinskoj pokrajini Fujian od 25. do 26. prosinca na sedmom sastanku mehanizma razmjene između vodećih političkih stranaka Kine i Japana.