Xi Jinping rekao kako je Kina prošla kroz izvanredan razvoj od 18. Partijskog kongresa

834
Kineski predsjednik Xi Jinping

Proteklih pet godina od 18. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine su donijele izvanredan razvoj KPK i zemlji, rekao je predsjednik Xi Jinping tijekom radionice na visokoj razini radi pripreme za 19. Nacionalni kongres KPK.

Xi, koji je također i generalni sekretar Centralnog Komiteta KPK i čelnik Središnje vojne komisije, je navedeno izjavio tijekom radionice na kojoj su od četvrtka do petka sudjelovali dužnosnici pokrajina i ministarstava.

Kroz proteklih pet godina, Centralni komitet KPK se čvrsto držo općeg trenda razvoja Kine i svijeta, slijedeći zahtjeve prakse i narodnu volju, te je ostvario niz strateških poteza, rekao je. Uveo je niz važnih politika i poduzeo niz značajnih poslova, rekao je Xi.

Rekao je kako su mnogi teški problemi koji su ostali neriješeni dugo vremena sada riješeni, a mnogo dugo očekivanih zadataka je dovršeno.

Xi je rekao kako je vodstvo KPK ojačano, što je znatno učvsrtilo njenu koheziju, borbenu sposobnost, sposobnost vodstva i karizmu.

“Čvrsto smo proveli novi koncept razvoja i znatno ojačali razvoj naše zemlje u smjeru bolje kvalitete, veće učinkovitosti, povećanog poštenja i rastuće održivosti,” rekao je. “Čvrsto i sveobuhvatno produbljujemo reforme i otvaramo novu fazu sveobuhvatnih napora, višestrukih ostvarenja i dubinskog napretka.”

Nastavili smo čvrsto jačati vladavinu zakona, u ogromnoj mjeri unaprijeđujući sposobnost Partije da vodi i vlada zemljom putem zakona, rekao je.

Učvrstili smo solidarnost i jedinstvo misli unutar Partije i kroz cijelo društvo jačajući vladavinu Partije nad ideološkim radom, rekao je.

“Čvrsto promičemo izgradnju ekološke civilizacije i poduzeli smo veliki korak prema naprijed u izgradnji prekrasne Kine.”

“Nastavili smo se zalagati za modernizaciju naše nacionalne obrane i vojske, postižući povijesna ostvarenja u reformama nacionalne obrane i vojske.”

“Nepokolebljivo smo provodili diplomaciju velike zemlje s kineskim obilježjima, što je pomoglo u stvaranju mirnog međunarodnog okruženja i stabilnog susjednog okoliša za razvoj zemlje.”

“Čvrsto smo ojačali sveobuhvatnu disciplinu u Partiji i riješili glavne probleme za koje je javnost izrazila najjaču zabrinutost i probleme koji su predstavljali najveću prijetnju temeljima vladavine Partije.”

Rekao je kako je borba protiv korupcije dobila drobeći zamah.

“Politički život unutar KPK je svjedočio promjenama, ideali i uvjerenja unutar cijele Parije su postali čvršći, a duh Partije je postao jači,” rekao je Xi, dodajući kako je KPK znatno ojačala svoju sposobnost da pročisti, osvježi i unaprijedi samu sebe.

Partija je učvrstila svoje temelje vladavine i podršku javnosti, što pruža snažno političko jamstvo za razvoj raznih angažmana KPK i zemlje, rekao je Xi.