Xi Jinping pozvao na jačanje suradnje između Komunističke partije NR Kine i nekomunističkih stranaka

548
Komunistička partija NR Kine

Kineski predsjednik Xi Jinping ujedno i glavni tajnik Centralnog komiteta Komunističke partije NR Kine pozvao je na povećanu suradnju između Partije i kineskih nekomunističkih političkih stranaka, kako bi zajednički težili postizanju kineskog sna o nacionalnom preporodu.

Xi je ovo izjavio tijekom sastanka kojeg je održao partijski Centralni komitet kako bi zatražio i prikupio mišljenja članova nekomunističkih stranaka o nacrtu izvješća za nadolazeći 19. Nacionalni kongres Komunističke partije NR Kine.

Nakon što je poslušao mišljenja sudionika Xi je istaknuo kako je dugotrajna praksa Partije da prikupi mišljenja centralnih komiteta nekomunističkih stranaka, vodeće podatke Svekineske federacije za industriju i trgovinu odnosno onih koji nemaju veze s Partijom o najvažnijim mjerama i odlukama Komunističke partije i Kine.

Dodao je i kako bi izvješće, koje će biti predstavljeno 19. Nacionalnom kongresu, trebalo prikupiti mudrost iz cijele Partije, biti u skladu s očekivanjima naroda te igrati značajnu ulogu u navođenju državnog razvoja s pozitivnim utjecajem na međunarodnu zajednicu.

”U cilju postizanja cilja mi moramo u potpunosti iskoristiti demokraciju prilikom izrade nacrta te poboljšati naša istraživanja i proučavanja,” naglasio je Xi dodajući kako će Centralni komitet Komunističke partije NR Kine pažljivo proučiti sva mišljenja sudionika te ih u potpunosti uključiti u reviziju nacrta izvješća.