Xi i Trump održali telefonski razgovor

278
Xi i Trump

Kineski predsjednik Xi Jinping je u utorak održao telefonski razgovor sa svojim kolegom iz SAD-a, Donaldom Trumpom, na njegov zahtjev.


Trump je rekao da se veseli sastanku sa Xijem tijekom predstojećeg samita Grupe od 20 (G20) u japanskom gradu Osaki kasnije ovaj mjesec i održavanju dubinske rasprave o bilateralnim vezama i pitanjima od zajedničkog interesa.

Ponavljajući da obje zemlje dobivaju od suradnje i gube od sukoba, Xi je rekao da bi se dvije strane trebale, u skladu sa konsenzusom koji je postigao s Trumpom, zalagati za odnose Kine i SAD-a koji sadrže koordinaciju, suradnju i stabilnost na temeljima uzajamnog poštovanja i dobrobiti.

Kao dva svjetska najveća gospodarstva, Kine i Sjedinjene Američke Države trebaju zajednički igrati vodeću ulogu u zalaganju za pozitivne rezultate na samitu G20 u Osaki, kako bi dodali povjerenje i vitalnost na globalno tržište, dodao je Xi.

Kineski predsjednik je rekao kako je spreman sastati se s Trumpom u Osaki kako bi razmijenili mišljenja o temeljnim pitanjima u vezi razvoja veza Kine i SAD-a.