Wang Yi: Jačanje međunarodne koordinacije u borbi protiv koronavirusa i unapređenje izgradnje sudbinske zajednice čovječanstva

146
kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi

Kineski šef diplomacije i državni vijećnik Wang Yi je 1. 3. u magazinu „Qiushi” objavio članak s naslovom „Odlučno suzbijanje koronavirusa i unapređuje izgradnje sudbinske zajednice čovječanstva”.


Kako se navodi u članku, koronavirus je međunarodnoj zajednici donio iskustvo: u pozadini globalizacije, sudbina svih zemalja je tijesno povezana i izgradnje sudbinske zajednice čovječanstva je jedini ispravan pravac daljnjeg razvoja čovječanstva.

Prema Wangovim riječima, Kina će ovom prilikom proširiti multilateralnu suradnju kako bismo zajednički zaštitili planet na kojem živimo. Kina će proširiti bilateralnu i multilateralnu suradnju u vezi koronavirusa, blagovremeno objavljivati vezane informacije, podržavati OUN i SZO te igrati ključnu ulogu u reagiranju na incidente u javnom zdravstvu i poboljšanju sustava globalnog zdravstvenog upravljanja i pružati pomoć drugim zemljama unutar svojih mogućnosti.