Vučić i Meng: Srbija i Kina prijatelji koji dele i dobro i zlo

723
Aleksandar Vučić Meng Điandžou

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom predsednika NR Kine Mengom Điandžouom, članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove.

Predsednik Vučić istakao je da Srbija sebe smatra iskrenim prijateljem NR Kine i zahvalio na prijateljstvu i poštovanju koje NR Kina pokazuje prema Srbiji.
On je naglasio da su bilateralni politički odnosi izvanredni, a ekonomski svakodnevno napreduju. Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost za preuzimanje Železare od strane kineske kompanije HBIS i uspešno upravljanje i poslovanje.
“Postoje zajednički interesi za unapređenje saradnje u oblasti bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala i Srbija će u tome biti ozbiljan partner”, istakao je predsednik Vučić.
On je izrazio nadu da, bez obzira na to što se Samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (Samit “16+1”) održava ove godine u Budimpešti, Srbija očekuje premijera Kine Li Kećanga da otvori početak radova na izgradnji pruge Beograd – Budimpešta, što će biti vrhunac saradnje dveju zemalja u oblasti infrastrukture.
Specijalni izaslanik predsednika NR Kine Meng je istakao da se odnosi Srbije i Kine razvijaju na dobrobit oba naroda.
“Prijatelji smo koji dele i dobro i zlo. Naši odnosi su izdržali sva iskušenja i promene na međunarodnoj političkoj sceni”, istakao je Meng.
On je preneo pozdrave predsednika NR Kine Si Đipinga i naglasio da veruje u još svetliju budućnost Srbije pod rukovodstvom preds