Vučić i Čen Bo uoči foruma Pojas i put u Pekingu

509
Vučić i Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se uoči posete Kini sastao sa kineskom ambasadorkom Čen Bo i izrazio veliko zadovoljstvo zbog predstojećeg učešća na forumu Pojas i put u Pekingu i susreta sa predsednikom Si Djinpingom, saopšeno je danas iz predsedništva.


Vučić je istakao da se iskreno nada da će predsednik Si, tokom sastanka u Pekingu, potvrditi svoju nameru da nam učini čast da ponovo poseti Srbiju.

On je rekao da ga raduje to što je i svojim radom doprineo da srpsko-kineski odnosi dostignu najvišu tačku razvoja u svojoj istoriji, do nivoa sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva.

Ambasadorka Čen je rekla da joj je veoma drago što će Vučić ponovo posetiti Kinu.

Ona je naglasila da će drugi forum Pojas i put okupiti 40 svetskih šefova država i vlada, a da će Vučiću biti ukazana čast da bude medju tri lidera koji će dati završnu reč.

Vučić je rekao da učešće na ovom forumu predstavlja veliku čast za Srbiju i potvrdu da Kina u našoj zemlji vidi pouzdanog partnera.

On je izrazio čvrstu podršku Srbije vizionarskoj ideji predsednika Sija.

“Inicijativa Pojas i put je potvrda da je za Kinu i predsednika Sija svaka zemlja, bez obzira na društveno i ekonomsko uredjenje, istorijsko nasledje ili stepen razvoja, ravnopravna i da samo zajedničkim naporima možemo sačuvati tekovine sadašnjosti i izgraditi budućnost kakvu želimo”, rekao je Vučić.