Vize za Hainan neće biti potrebne ako putujete brodom

292
Hainan

Vize za Hainan neće biti potrebne turističkim kruzer grupama iz inostranstva, koji će sa moći da na ovom kineskom tropskom ostrvu borave bez vize do 15 dana.


Ranije je stranim turistima za Hainan bila potrebna kineska viza, odnosno mogli su da zatraže bezvizni boravak ukoliko su iz neke od 59 zemalja koje taj status uživaju od maja prošle godine.

Ministarstvo za javnu bezbednost i Državna kancelarija za imigracije uskoro će prestaviti više detalja o novim merama bezvizne politike za turističke grupe koje na Hainan dolaze brodovima iz inostranstva, prenosi „Hainan dejli“. Nova politika će takođe dodatno pojednostaviti procedure izlazaka i ulaska za jahte između Hainana, Hongkonga i Makaoa.

Prema novoj politici, strani turisti iz 59 specifičnih zemalja neće morati više da bukiraju svoja putovanja putem turističkih agencije, već će moći da zatraže bezvizni boravak sami .

Takođe, svrha putovanja za bezvizni ostanak proširena je sa turističke na poslovnu i trgovinsku, posete porodici, medicinsko lečenje, izložbe i sportska takmičenja.

Izmene politika podržavaju razvoj Zone slobodne trgovine Hainan, pružajući veće pogodnosti za ljude iz oblasti visokih tehnologija, turizma i sektora usluga, kaže Ću Junhai, zamenik direktora Državne kancelarije za imigracije.