Visoki kineski dužnosnici raspravljali o privredi i inicijativi ”Pojas i put”

705

Kineski premijer Li Keqiang i drugi visoki državni dužnosnici su u četvrtak s parlamentarnim zastupnicima i zakonodavcima raspravljali o privrednom poboljšanju, inicijativi ”Pojas i put”, sistemu narodnog kongresa, nastojanju da se iskorijeni siromaštvo, antikorupcijskoj kampanji i drugim temama tokom odvojene panel rasprave u sklopu godišnjeg zasjedanja Svekineskog narodnog kongresa, prenosi agencija Xinhua.

U razgovoru sa zastupnicima iz pokrajine Sha’anxi Li je pozvao na razvoj proizvodnje opreme visoke kvalitete, informacijske industrije, moderne logistike i e-privrede.

Prema njegovim riječima, poticaj bi također trebao ići i u smjeru turizma i kulture kako bi se otvorilo više radnih mjesta.

Pokrajinska vlada bi pritom trebala nastaviti usmjeravati administraciju, prebacivati moć na niže razine, poboljšati usluge, igrati bolju ulogu kao ključno čvorište u provedbi inicijative ”Pojas i put” te preuzeti vodeću ulogu u razvoju zapadnih kineskih regija.

U razgovoru s predstavnicima iz pokrajine Zhejiang, predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Zhang Dejiang istaknuo je kako narodni kongres na različitim razinama treba provesti odluke partijskog Centralnog komiteta kako bi se osiguralo učinkovito državno upravljanje pod vodstvom Partije.

Zhang je iskoristio priliku te pozvao na ulaganje nastojanja u inovacije u teoriji i praksi sustava narodnog kongresa, koji je ujedno i temeljni politički sustav u Kini.