Upoznajmo kineske pokrajine – Anhui

511
Anhui

Pokrajina Anhui se nalazi u srednjoj istočnoj Kini i važan je dio gospodarske zone rijeke Jangce.


586 turističkih atrakcija

Posjeduje prednosti za razvoju turizma i sad ima 586 turističkih atrakcija, među kojima je 11 vrhunskih s 5 zvjezdica.

Planina Huang – bor koji pozdravlja goste

Klasične turističke atrakcije Anhuija su planine i rijeke. Planina Huang ima tri krune, to jest uvrštena je na popise Svjetske prirodne baštine, Svjetske kulturne baštine i Svjetskih geoparkova. U Velikoj dvorani naroda postoji slika na kojoj bor pozdravlja goste, što simbolizira ljubaznost kineskog naroda, a bor koji pozdravlja goste je jedinstveno nacionalno blago Kine i raste baš na vrhu planine Huang. Osim planine Huang i rijeke Jangce, u pokrajini su i planine Jiuhua, Tianzhu, Dabie i Qiyun, rijeka Xinan te jezera Taiping i Wanfo.

Anhui

Jezero Chao, sela Xidi i Hongcun

Anhui ima bogate resurse za odmor, među kojima je jezero Chao, prva državna zona za putovanja i odmor i jedno od pet najveća slatkovodnih jezera u Kini. Oko jezera Chao je poznata zona toplica koja se proteže dužinom većom od 200 kilometara. Ovdašnje toplice imaju tople i hladne izvore, a pomažu ljudima u poboljšanju cirkulacije i rada endokrinih žlijezdi. Podnožje planine Huang obiluje selima s drevnim stambenim kućama. Sela Xidi i Hongcun su na popisu Svjetske kulturne baštine, a zadržala su izgled iz 14. stoljeća. Stambene kuće su u skladu s rijekama i tipične su drevne kineske građevine. U selima južnog Anhuija su gosti dobrodošli odsjesti u obiteljskim hotelima s raznovrsnim stilovima.

Jedan od mnogih dobrih hotela je i Pig’s Inn, gdje su odsjele svjetske zvijezde kao što su francuska glumica Juliette Binoche, japanski glazbenik Joe Hisaishi, kao i mnogi strani gosti, a osim toga su ga posjetili i poznati mediji kao što su Timeout iz Ujedinjenog Kraljevstva i The New York Times iz SAD-a.

U pokrajini je rođen i Laozi, osnivač taoizma i najsjajniji mislilac i književnik u Kini

Anhui ima duboko nasljedstvo povijesti i kulture i tamo su rođeni mnogi slavni ljudi, među kojima je najslavniji Laozi, osnivač taoizma i najsjajniji mislilac i književnik u Kini, čija je misao je široko i duboko utjecala na kulturu Kine te čak i svijeta.

Četiri kineska tradicionalna blaga za učenje

Četiri kineska tradicionalna blaga za učenje, odnosno kist za pisanje, tinta, papir i kamen za tintu su izrađivani u Anhuiju. Ova četiri blaga za učenje su obilježila tisuće godina kulture Kine te su doista poseban poklon s putovanja Kinom.

Crni čaj qimen, kuhinja Hui…

Anhui je i gastronomsko odredište, a njegovi su specijaliteti čajevi, kao što su huang shan mao feng, tai ping hou kui, liu an gua pian i naročito crni čaj qimen s nadimkom “kraljica sa zlatnim rubom”. Autentična kuhinja u južnom Anhuiju je Hui, a za razliku od drugih kineskih poznatih kuhinja, kuhinja Hui posebnu pažnju posvećuje skladu boja, pa su boje hrane sjajne, a okus gust i svjež te doista odličan.

Toufu vuče porijeklo iz grada Huainana u Anhuiju i tamo možete probati banket toufua na kojem su sva jela napravljena od toufua. U gradu Bozhoua u Anhuiju također možete kušati hranu od tradicionalnih kineskih ljekovitih biljaka.