Univerziteti iz Šangaja traže stručnjake u SAD-u

748
Šangaj

Desetak univerziteta koji se nalaze u Šangaju po prvi put su krenuli u potragu za novim stručnim saradnicima u SAD-u, prenosi portal thepaper.cn.

Univerzitet Fudan, Univerzitet Điaotong, Šangajski univerzitet kao i još 9 visokoškolskih institucija iz ovog grada su pokrenuli program potrage za predavačima iz SAD-a od 21. do 23. oktobra. Delegacija od 12 univerziteta je tražila kadrove na Univerzitetu Harvard, Univerzitetu Pensilvanija i Univerzitetu Kolumbija.

Fudan Univerzitet je naveo da je dobio oko sto biografija od početka procesa regrutacije kadrova sa američkih univerziteta.

Prodekan Instituta za atmosferske nauke na Univerzitetu Fudan Džao Luvei je bio u timu koji je posetio SAD. „Kineski studenti koji se školuju u inostranstvu imaju snažnu volju da se vrate u Kinu kako bi pomogli razvoju svoje zemlje,” rekao je Džao.

Zamenik direktora zadužen za ljudske resurse na Univerzitetu Điaotong Lu Ći kaže da delegacija ne traga samo za kineskim studentima, već i za studentima iz drugih zemalja sa visokim akademskim nivoom znanja.

„Kada mladi ljudi biraju svoju buduću karijeru, prva briga nije novac, već pravac u kom će se njihova karijera razvijati,” rekao je Lu Ći.